about

Новости

Соопштенија за јавност

Соопштенија за јавност


Дипломците од Универзитетот Шефилд донираат и повикуваат и други да ја поддржат иницијативата: University Charter Day

2016г.

Македонските дипломци од Универзитетот Шефилд, се вклучуваат во глобалната хуманитарна иницијатива за организирање донаторски акции

15 факти зa Меѓународниот факултет, Сити Колеџ и Универзитетот Шефилд, еден од најдобрите универзитети во светот

2016г.

Напредни академски програми, кои водат до стекнување со светски признати дипломи од еден од најдобрите универзитети, високи оцени од страна на студентите

Интервју со Дарко Арсовски, студент на ЕМБА програмата

2016г.

Дарко Арсовски е тековен студент на ЕМБА програмата на Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд,

Интервју со Елизабета Попоска, студент на ЕМБА програмата

2016г.

Елизабета Попоска е уште една од многуте млади професионалци кај кои желбата за надградување и постигнување повисоки кариерни цели, никогаш не престанува.

Mожности за стипендии од Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд

2016г.

Започна кампањата на Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ за стипендирани студии за академската 2016/ 2017 година.

Стипендии од Министерство за образование и наука за програмите на Академија за Менаџери за 2015-2016г.

2015г.

Излезе новиот оглас на Академијата за менаџери при Министерството за образование и наука што се реализира во соработка со Академијата за менаџери.

Отворен конкурс за ЕМБА стипендии- Борис Трајковски

2015г.

Стипендиите се однесуваат за академската 2015/2016 година за насоките: маркетинг, општ менаџмент, финансии, логистичка поддршка или менаџмент во здравството.

Експерт од Универзитетот Шефилд предаваше во Министерство за здравство

21.04.2015

Еднодневното предавање, беше спроведено од Д-р. Џенет Харис, Декан на Факултетот за здравство и сродни истражувања на Универзитетот Шефилд во Велика Британија.

Стипендии од Министерство за образование и наука на Р.М за пограмите на Академија за Менаџери,2014-15 година

09.11.2014

Нови 40 стипендисти ќе се доквалификуваат на програми од Универзитетот Шефилд на Академијата за Менаџери во Скопје

МОЖЕТЕ И ВИЕ! Кампања која го промовира најдоброто од образованието

16.05.2014

Mеѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, „Сити колеџ“, ја лансираше кампањата „Можете и Вие!“:

Универзитетот Шефилд го промовира најдоброто од образованието

29.04.2014

Интервју со Драгана Чифлиганец и Димитар Никушев, дипломци на Mеѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, СИТИ Колеџ:

Викенд предавање “Банкарски менаџмент и финансиски услуги”

29.04.2014

Викенд предавање - “Банкарски менаџмент и финансиски услуги”

Можете и Вие!

28.04.2014

Можете и Вие! - мотото под кое е лансирана новата локална кампања на Универзитетот Шефилд

Стратешки преговори за менаџери

20.03.2014

“Стратешки преговори за менаџери” - викенд предавање од Универзитетот Шефилд

Суштината на маркетингот е многу повеќе од само една реклама!

29.01.2014

Од 14 до 16 март на Академија за Менаџери ќе се одржи специјализирано предавање на тема Интегрирани маркетинг комуникации...

Задолжителна вештина: Менаџирање на финансиите во компанијата

29.01.2014

Вистинскиот менаџер се надоградува, постојано учи и впива нови знаења. Современиот менаџер поседува широк опсег на познавања. Треба совршено да владее со сите функции...

Со едукација до добро информиран лидер со специфични дисциплини и етички вредности

29.01.2014

Сите функции од модерниот корпоративен свет – сметководство, финансии, маркетинг, производство, човечки ресурси и информациски системи се опфатени во предавањето.

Стратешки маркетинг знаење за повеќе професии

20.01.2014

Стратешкиот маркетинг е едно од полињата кое експертите го издвојуваат како најперспективно и најдивергентно во своите ефекти.

Сите предности на Стратешкиот маркетинг

16.01.2014

Д-р Димитрис Николаидис, директор на оделот за Бизнис администрација и економија и г-дин Крис Лиасидис, академски директор на Постдипломските студии по Бизнис администрација...

Доделување на Борис Трајковски ступендии за Академската 2013/2014 година

06.12.2013

На 6-ти декември 2013 година, д-р Ѓорге Иванов, претседателот на Република Македонија, беше домаќин на свеченоста за доделување на стипендиите Борис Трајковски за 2013 година.

Д-р Лесли Т. Самози

14.12.2013

Д-р Лесли Т. Самози: Поддршка на талентот во време на криза

Практични знаења и бизнис вештини во новата академска програма на Академија за Менаџери

11.11.2013

Практични знаења и бизнис вештини во новата академска програма на Академија за Менаџери

Менаџерски обуки за директорите на јавните здравствени установи на Академија за Менаџери

04.11.2013

Менаџерски обуки за директорите на јавните здравствени установи на Академија за Менаџери

40 стипендии од Министерството за образование и наука за Академија за Менаџери

21.10.2013

40 стипендии од Министерството за образование и наука за Академија за Менаџери

Академија за Менаџери

20.10.2013

Академија за Менаџери, една година светско образование во Македонија

Професор Крис Лиасидис

27.02.2013

Крис Лиасидис: Инвестирајте во нови начини на комуникација

Тренинг програма за здравствениот кадар од клиниките

14.06.2013

Темата на првиот модул е Економија на здравство, системи и политики, кој ќе го предава професор Џорџ Боултон од Велика Британија, за што...

Универзитетот Шефилд со постдипломски студиски програми во Македонија

16.04.2013

Доказ дека во Македонија квалитетното образование e достижно, и дека за да се добие признаена диплома не е потребно да се напуштаат границите на државата ...

Експертско интервју со профeсор Крис Лиасидис

27.02.2013

Експертско интервју со профeсор Крис Лиасидис

Експертско интервју со д-р Димитрис Николаидис

26.02.2013

Експертско интервју со д-р Димитрис Николаидис

Весникот Фокус за Академија за Менаџери

01.03.2013

Весникот Фокус за Академија за Менаџери: Вложувајте во своето образование за подобра работа.

Sheffield Aлумни средба 2013

01.03.2013

- Академија за Mенаџери под покровителство на Меѓународниот Факултет на Универзитетот Шефилд, СИТИ Колеџ одржа средба на Шефилд дипломци во ресторан Арабеска. На настанот ...

Гостување на телевизија Сител

27.02.2013

Гостување на телевизија Сител за Академија за Менаџери и соработката со Министерство за образование и наука на Р. Македонија

ТВ гостување на 24 Вести

26.02.2013

ТВ гостување на 24 Вести за предностите на пост-дипломските студии понудени од Академијата за Менаџери.

Македонски менаџери по британски рецепт

11.02.2013

Идејата за формирање ваква академија е официјализирана лани, кога Министерството за образование и наука, Сојузот на стопанските комори и универзитетот „Шефилд“...

Интервју со проф. Димитри Николаидис

22.01.2013

Интервју со проф. Димитри Николаидис на тема: Како до ефективна комуникација со потрошувачите во новата ера

Освојте го пазарот со
креативни маркетинг стратегии

20.01.2013

Маркетинг светот се менува со неверојатна брзина и за да се биде дел од новиот бран на идеи и можности.

Како да лансирате и менаџирате
успешно нов бизнис

20.01.2013

Претприемништвото е движечка сила за раст на економијата, испитување на пазарните можности, планирањ...

Едукација од странски експерт за моќта на комуникацијата во лидерството и мотивацијата

14.12.2012

Семинар на тема „Лидерство и мотивација” во соработка со Шефилд Универзитетот и СИТИ Колеџот се одржа бесплатно за професорите од гимназијата Јосип Броз Тито во Скопје

Почнаа предавањата на Академијата за Менаџери

25.11.2012

Министерот за образование и наука г-дин Панче Кралев и претседателот на Сојузот на стопански комори г-дни Златко Калеников, присуствуваа на првото викенд предавање..

Свечено отвoрање и промоција

10.10.2012

Свечено отвoрање и промоција на Академијата за Менаџери на 10 октомври 2012 година во СкопјеМеморандум за формирање
академија на менаџери

01.03.2012

Потпишан Меморандум за формирање Академија за Менаџери на 1 март 2012 година во Скопје

Настани

Настани


Д-р Самози гостин предавач на тема: Управување со диверзитет

16.12.2015

Настан организиран од страна на Македонска асоцијација за човечки ресурси

2015 Graduation Ceremony, Thessaloniki

Солун, 21 ноември 2015

ЦЕРЕМОНИЈА НА ДИПЛОМИРАЊЕ 2015 Меѓународен факултет на Универзитетот Шефилд, СИТИ Колеџ

2015 Alumni Reunion, Skopje

Скопје, 23.11.2015

Истакнати професори, експерти, доктори на науки, претставници од корпоративниот сектор во земјава, сите дипломци од Универзитетот Шефилд

Сити Колеџ - Спонзор на 7та Меѓународна конференција за човечки ресурси

30 октомври 2015г.

На 30 октомври 2015г. во Едукативниот Центар М6 се одржа 7та Меѓународна конференција за човечки ресурси и HR EXPO

Доделување на МБА стипендии “Борис Трајковски”

Октомври 2015

Традиционалното доделување на МБА стипендиите за извршни позиции “Борис Трајковски”...

Тренинг програма за средниот менаџмент од јавните здравствени установи

Јуни 2015

Академија за Менаџери - Скопје ја овозможи оваа тренинг програма во соработка со...

Сити Колеџ на Денови на образование и кариера 2015

07-09.05.2015 г.

Учество на Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ на Денови на образование и кариера...

Работилница за млади лидери

8 мај 2015г.

Работилница за млади лидери

Семинар за професионален развој во соработка со ЕЛТАМ

4 мај 2015г.

Семинар за професионален развој во соработка со ЕЛТАМ

Учество на Стипендии EXPO 2014

25.10.2014

Учество на Стипендии EXPO 2014

Академија за Менаџери - Спонзор на 6тата Меѓународна конференција за човечки ресурси

16.09.2014

Се одржа 6тата Меѓународна конференција за човечки

ЕМБА Стипендии“Борис Трајковски” 2014

16.09.2014

Образование што ги отвора вратите во професионалниот свет!

Managers Academy OPEN SEMINAR DAY in Skopje, June 19th

19.06.2014

Семинар на тема „Каде се парите?! Мотивирање на вработените во време на криза“

University of Sheffield 2nd ALUMNI REUNION in Skopje, June 18th

18.06.2014

Втора традиционална средба на дипломци од Универзитетот Шефилд!

MEDIA DAY at CITY College in Thessaloniki, May 22nd

23.5.2014

Универзитетот Шефилд е прогласен за најдобро место за студирање според истражувањата на Times Higher Education, покажува анкетата спроведена за...

Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, СИТИ Колеџ на Саем за образование и кариера 2014

10-12.04.2014

Учество на СИТИ Колеџ, Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, на Саемот за образование и кариера.

Академија за Менаџери, ќе земе свое учество на TRAINING EXPO 2014

30.12.2013

Oтворени денови на деловна едукација. Посетете нѐ на 27 и 28 јануари во хотел Александар Палас!

Предновогодишна забава на Академија за Менаџери и Сојуз на стопански комори на Македонија

30.12.2013

Предновогодишна забава на Академија за Менаџери и Сојуз на стопански комори на Македонија

Учество на Стипендии EXPO 2013

15-16.11.2013

СИТИ Колеџ, Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд преку Академијата за Менаџери како претставништво во Скопје, се претстави на Стипендии EXPO 2013...

Академија за Менаџери - Бронзен спонзор на 5тата Меѓународна конференција за човечки ресурси

18.10.2013

На 18 октомври 2013г. во Едукативниот Центар М6 ќе се одржи 5тата Меѓународна конференција за човечки ресурси...

Студирајте на еден од најдобрите 20 универзитети во Европа!

13.09.2013

Постдипломски студии од Универзитетот Шефилд (Бизнис студии, Психологија, Компјутерски науки) и Извршни МБА програми во Солун. Стипендии на располагање!

CITY Колеџ на Саем за образование и кариера

17.04.2013

Доказ дека во Македонија квалитетното образование e достижно, и дека за да се добие признаена диплома не е потребно да се напуштаат границите на државата ...

Над 800 дипломци во Македонија завршиле студии на Шефилд Универзитетот

01.03.2013

- Академија за Mенаџери под покровителство на Меѓународниот Факултет на Универзитетот Шефилд, СИТИ Колеџ одржа средба на Шефилд дипломци во ресторан Арабеска. На настанот ...

Промотивно предавање

21.12.2012 – 23.12.2012

Академијата за менаџери го одржа првото отворено промотивно предавање на 19 октомври (петок) во Хотел Александар Палас во 14:30 часот, на тема: Креирање на конкурентна предност преку иновација.

Стипендии EXPO

16-17.11.2012

Академијата за менаџери заедно со CITY Колеџ, Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд се претстави на Стипендии EXPO. .

After Work Party

19.10.2012

По промотивното предавање Академијата за Менаџери организираше After Work забава за сите учесници во BARBAKAN Bistro Bar.

Свечено отворена Академијата за Менаџери

10.10.2012

Менаџерите од македонските компаниите, одсега ќе имаат можност да ги надградат своите знаења и да се доквалификуваат во Академијата за Менаџери, на која ќе предаваат истакнати професори од Универзитетот Шефилд
Медиа

Медиа