Над 800 дипломци во Македонија завршиле студии на Шефилд Универзитетот

(01.03.2013) – Скопје - Академија за Mенаџери под покровителство на Меѓународниот Факултет на Универзитетот Шефилд, СИТИ Колеџ одржа средба на Шефилд дипломци во ресторан Арабеска. На настанот присуствуваа повеќе од 250 алумни менаџери од корпоративниот сектор во Република Македонија како и раководството и истакнати професори од Меѓународниот Факултет на Универзитетот Шефилд, СИТИ Колеџ од Солун, Грција. Универзитетот Шефилд е еден од најстарите британски универзитети кој во 2011 година е именуван за универзитет на годината во Велика Британија од страна на Times Higher Education Awards за академската 2011-2012 година. Тој е еден од водечките истражувачки универзитети рангиран меѓу првите 100 универзитети во светот.

 

Објави:

 

Видео:

  • http://www.youtube.com/watch?v=zH28IOHJ2Qs
  • http://www.youtube.com/watch?v=kapL3r17bs8
  •  

    Галерија